Acord entre l’AEC i b-resol per lluitar contra l’abús en l’esport

Els esportistes tindran accés a una aplicaicó per denunciar possibles casos des de l’anonimat

L’Andorra Esports Clúster (AEC) i b-resol, han signat avui un acord que permetrà oferir una aplicació als centres esportius, clubs i federacions del Principat, per a prevenir i detectar els casos d’assetjament i abús en l’esport. Aquesta aplicació estarà a l’abast de tots els esportistes dels centres esportius adscrits, el que permetrà alertar de tots aquells casos que observin o que puguin patir, i fer-ho de forma anònima.

Gemma Riu, gerent de l’AEC, ha lamentat que “l’assetjament en el món de l’esport està més present del que sembla” i que sovint “l’esportista assetjat és una víctima que, com a tal, no li és fàcil denunciar, i també perquè l’entorn que ho observa, a vegades no té eines per alertar-ho o no pot mantenir el seu anonimat”.

Per la seva banda, Josep Fígols, CEO de b-resol, ha posat de manifest que “des de l’inici de la nostra activitat, la visibilització de casos ha crescut de forma molt important, i hem observat que normalment és l’entorn, els amics sobretot, qui alerta, i que en els darrers anys estem rebent molts avisos a banda del bullying, també per casos de trastorns alimentaris, ciberassetjament, abusos i tota mena de conflictes i violències”.

Una app que ja tenen les escoles

Les escolas del Principat d’Andorra compten amb aquest recurs des de l’any 2017. La col·laboració entre b-resol i les 6 entitats educatives del Principat que han estat usuàries de la solució el curs escolar 2020-21 ha permès, per exemple, la detecció de 3 casos només al llarg del primer trimestre, amb un total de 87 alertes, 10 més que l’any passat.

Altres

articles