https://www.andorradifusio.ad/esports/esports-equip-seran-darrers-tornar-activitat?filevideo=compartirvideortva

El ministeri d’Esports treballa en la tornada a l’activitat de les diferents modalitats i la reobertura de les instal·lacions. L’Andorra Esports Cluster ha presentant un pla de reactivació amb diferents grups d’activitats i fases.

Els primers a tornar a l’activitat van ser els esportistes professionals residents i becats del programa ARA. Se’ls aniran afegint la resta d’esportistes, en funció del risc de la seva activitat. Els esports d’equip seran els darrers en tornar a l’activitat i ho faran de manera progressiva, ha explicat el biòleg i bioinformàtic, Joel López.

No se n’ha establert encara quan tornarà l’esport de base, que necessitarà protocols específics, segons ha assenyalat la ministra d’Esports, Sílvia Riva.

Pel que fa a les instal·lacions que gestiona Govern, després del centre de tecnificació i el Poliesportiu, la propera a obrir serà el pavelló Joan Alay. Així ho ha afirmat el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

Per altra banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha recordat que un dels focus de contagi a l’inici de la pandèmia va ser una competició d’esquí de muntanya i ha insistit en la importància de l’ús de les mascaretes, sempre que s’estigui a prop d’altres persones, per evitar el risc de contagi

Informa: Joan López
Imatges cedides: Andorra Esports Cluster

Article publicat en primer lloc a RTVA