El Govern declara l’esport sector d’interès nacional

Servirà per potenciar-lo i reduir la incertesa en temps de pandèmia

El Govern va declarar l’esport sector d’interès nacional, un fet que ajudarà a potenciar el teixit esportiu del país en temps de pandèmia i reduirà la incertesa del sector arran de la crisi sanitària. La declaració ve acompanyada d’una guia d’activitats que permetrà al sector conèixer quines activitats esportives i de turisme esportiu es poden realitzar en funció del nivell de risc de la pandèmia, i quins protocols s’han de dur a terme per poder realitzar els esdeveniments amb total seguretat.

La declaració de l’esport com a sector d’interès nacional va ser proposada per part de l’Andorra Esports Clúster i el Principat va convertir-se en un dels primers països d’Europa a donar aquesta categoria. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va obrir la porta que altres sectors del país demanin ser sector o activitat d’interès nacional després que l’executiu aprovés els criteris per ser-ho, consistents en el fet que “impacti favorablement en la salut de les persones i la cohesió social, en el creixement econòmic i el posicionament internacional”.

L’acte va celebrar-se al Centre de Tecnificació d’Ordino amb la presència d’una setantena de persones, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va assenyalar que aquesta declaració “evidencia que tenim un teixit esportiu molt fort i diversificat en molts àmbits”, mentre que la gerent de l’Andorra Esports Clúster, Gemma Riu, va assegurar que “donarà unes possibilitats de creixement econòmic i de posicionament de país significatives i importants”.

Altres

articles