Govern calcula que l’esport genera el 8% de la riquesa del Principat

Les instal·lacions del centre de tecnificació d’Ordino s’omplen en plena pandèmia per anunciar als quatre vents la Declaració de l’Esport com a Sector d’Interès Nacional

A Ordino però en un recinte tancat, com si la gespa del centre de tecnificació no fos un bon marc per fer pública la Declaració de l’Esport com a Sector d’Interès Nacional. Tres desenes de persones almenys en plena pandèmia assisteixen a un acte més formal que una altra cosa. I en què es vol posar de relleu les bondats que el sector de l’esport té per a la salut dels ciutadans, l’atracció de turistes o l’economia del país.

En aquest marc, i segons les dades que s’emmarquen en l’esmentada declaració, el sector de l’esport contribueix decisivament a la diversificació i la desestacionalizació turística i econòmica del Principat i representa un 8% del PIB. Alhora, es comptabilitzen al conjunt del país 250 associacions esportives i unes 13.000 llicències. El país, es remarca, és un lloc de destinació i fins i tot residència per a esportistes d’alt nivell.

La petició de declaració de sector d’interès nacional la va sol·licitar el ministeri de Cultura i Esports de comú acord amb el clúster esportiu vinculat a ACTUA. Per sector d’interès nacional es considera aquell que suposa un impacte multidimensional. Que comporta beneficis a nivell de salut, econòmic, turístic, ambiental…

Perquè tot l’engranatge funcioni es remarca també la necessitat que hi hagi una cooperació del sector públic i del sector privat, una col·laboració que s’assegura que ha estat cabdal per poder reobrir algunes de les principals instal·lacions esportives o turístico-esportives del país i perquè després del primer confinament global no s’hagin hagut de tornar a tancar els gimnasos.

Altres

articles