El document de fàcil consulta ha estat desenvupat entre el ministeri de Medi Ambient, l’Andorra Esports Clúster i Andorra Sostenible

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, juntament amb la mànager de l’Andorra Esports Clúster, Gemma Riu, han presentat aquesta tarda la guia d’aplicació pràctica que explica de manera detallada el nou reglament de grans esdeveniments en el medi natural. L’acte de presentació ha tingut lloc a la sala de conferències de la seu del MoraBanc i ha comptat amb la directora del departament de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, la cap d’Unitat de Biodiversitat, Paisatge i Avaluació Ambiental, Maria Salas, i el director de l’organització de la travessa d’Encamp, Jordi Solé.

La guia pràctica, concebuda com un document de fàcil consulta, ha estat desenvolupat pel ministeri, l’Andorra Esports Clúster i Andorra Sostenible, i detalla de manera “didàctica i fàcil” els passos a seguir per organitzar grans esdeveniments en el medi natural, seguint els preceptes marcats en el reglament aprovat el mes d’octubre.

En aquest sentit, Ferrer, ha recordat que s’estableix que qualsevol esdeveniment que aplegui més de 300 persones, comptant assistents i organitzadors, i que se celebri en medi natural, haurà de complir unes condicions específiques per minimitzar i corregir qualsevol impacte sobre l’entorn. També recull l’obligació de disposar d’una direcció ambiental i restaurar les condicions de l’entorn natural una vegada finalitzat l’esdeveniment; la instal·lació de serveis sanitaris, i senyalitzar els itineraris amb material reciclat o reciclable, evitant pintures i cintes. El reglament implica que els residus i deixalles generats durant l’esdeveniment s’haurà de retirar en un termini màxim de 48 hores, i la senyalització i equipaments temporals instal·lats en un màxim de 8 dies.