L’Andorra Esports Clúster recapta diners per fer un estudi sobre violència sexual a menors en l’esport 

L’Andorra Esports Clúster vol impulsar un estudi sobre la violència sexual en l’esport, prenent com a referència la recerca que s’ha fet a sis països europeus. Va revelar que un de cada cinc menors enquestats havia patit algun cas d’abús. Una de les autores d’aquest estudi, la professora Montserrat Martín, en parlarà amb el periodista Albert Llimós dilluns vinent a Sant Julià de Lòria. 

L’octubre passat Albert Llimós rebia el premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu per la investigació sobre els abusos comesos durant vint anys per un conegut exentrenador del Futbol Club Barcelona. El periodista parlarà d’aquest i d’altres casos amb la professora de la Universitat de Vic Montserrat Martín, en una conferència organitzada per l’Andorra Esports Clúster sobre la violència sexual en l’esport.

La mànager de l’Andorra Esports Clúster, Gemma Riu, esmenta que vol que vingui el màxim de gent possible. “Volem que vinguin els pares, els fills, els adolescents, responsables d’institucions esportives, responsables de federacions per poder-ne parlar i ser conscients que podem fer i quines eines hem de donar als nostres infants si, malauradament, mai els hi passa”.

Prenent com a referència l’estudi europeu sobre l’abús a menors en l’esport en què va participar Montserrat Martín, el clúster d’esports vol impulsar una recerca al país. Així ho afirma Riu. “No tenim dades d’Andorra, és una de les coses que des del Clúster volem treballar. Estem buscant recursos per poder fer aquest estudi que pugui ser comparable amb l’estudi que s’ha fet a Europa. De moment, hem aconseguit el finançament del 50% del que ens costaria i ara estem en la cerca de l’altre 50%”.

L’acte impulsat per l’Andorra Esports Clúster tindrà lloc dilluns 30 a les set de la tarda, al comú de Sant Julià de Lòria.

Altres

articles