Snow 51, Xeerpa i Moonbikes han estat els guanyadors de l’Andorra Sports Startup Challenge i han rebut els premis durant un acte aquest dilluns a Ordino

Snow 51, Xeerpa i Moonbikes han estat els guanyadors de l’Andorra Sports Startup Challenge, el Després d’un exhaustiu procés de cribratge, es va fer una selecció de les 10 millors empreses emergents procedents de vuit països diferents (Suïssa, Argentina, Espanya, EUA, Regne Unit, França, Dinamarca i Xina) que oferien una àmplia gamma de solucions a diferents camps, amb un fort enfocament cap a les experiències digitals, l’anàlisi de dades, els serveis d’hostaleria, l’activació del patrocini i la infraestructura digital. Aquestes startups van tenir l’oportunitat de presentar les seves solucions als líders més rellevants de la indústria durant un esdeveniment especial en línia.

El primer premi ha estat per l’empresa xinesa Snow51 amb el seu camp de pràctiques per esquiar tot l’any. L’empresa francesa  Xeerpa va presentar una moto de neu elèctrica, ultralleugera i silenciosa, plegable per facilitar-ne el transport, senzilla d’utilitzar i assequible. Ha rebut una menció especial així com l’espanyola Xeerpa, amb una solució que pot ajudar a identificar l’estil de vida i les preferències dels usuaris mitjançant l’anàlisi dels seus perfils a xarxes socials i oferir-los productes i serveis personalitzats segons les seves preferències i afinitats.

La jornada, que s’emmarcava dins de l’acord global entre el Global Sports Innovation Center powered by Microsoft (GSIC) i i Andorra per a posicionar el país com un referent internacional en la indústria de l’esport i la innovació, ha comptat amb representants d’entitats internacionals del sector com Microsoft, la Federació Internacional d’Esquí, la Vuelta, el Tour, empreses d’equipaments de material de muntanya, o Ironman, i amb actors locals com Grandvalira, Vallnord-Pal Arinsal i Naturland.

RENOVACIÓ DEL CONTRACTE AMB MICROSOFT

En un format mixt de presentacions i taules rodones s’han abordat les darreres tendències del sector davant de més d’un centenar de persones que han exhaurit les 100 entrades. Durant l’acte, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha signat amb el director general de Sports Industry de Microsoft, Sebastián Lancestremère, la renovació del contracte per un any més amb GSIC by Microsoft per continuar el treball de posicionament d’Andorra, a nivell internacional, com un punt de referència en l’ecosistema de startups, innovació i transformació digital dels esports d’hivern, muntanya i ciclisme. L’acord inclou la implantació d’un programa d’activitats online i presencials per a empreses i startups d’Andorra i de tot el món que vulguin portar les seves innovacions al Principat.