Andorra es converteix en pioner en declarar l’esport d’interès nacional. El Govern aposta per un sector que representa el 8% del PIB, reforçant el posicionament internacional com a destinació de turisme esportiu i seu de grans esdeveniments.

La recta d’atletisme del centre de tecnificació d’Ordino ha estat l’escenari escollit pel Govern per presentar una declaració pionera. L’esport es converteix en el primer sector d’interès nacional al país.

Una distinció que reconeix el seu impacte positiu en la salut i el benestar de les persones, en el desenvolupament de l’economia i en el posicionament internacional d’Andorra, segons ha remarcat la gerent de l’Andorra Esports Clúster, Gemma Riu.

En el context sanitari actual, la declaració permetrà al sector saber quines activitats esportives i de turisme esportiu estan permeses segons cada nivell de risc de la pandèmia, amb una guia aprovada pel ministeri de Salut i el comitè científic que fixa el marc protocol·lari. Una eina que vol servir per reduir la incertesa i reforçar el sector, ha assegurat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

L’acte ha comptat amb la presència de directius de clubs, federacions i cares conegudes de l’esport, en representació d’un teixit associatiu que aplega al voltant de 250 entitats i 13.000 llicències federatives.

Informa: Joan López
Imatges: Jordi Seabra