Neix l’Andorra Esports Clúster

Actua i la direcció de l’Andorra Esports Clúster, primer clúster d’esports privatitzat d’Andorra, han presentat aquest dijous a l’Espai d’Innovació, l’organigrama, els objectius, i les principals línies d’actuació de la nova entitat. El seu president és David Hidalgo i la gerent Gemma Riu.
 
Tots dos, acompanyats del Secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i de la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, han explicat l’estratègia i els primers projectes que es treballaran per aconseguir millorar la competitivitat de les empreses del sector esportiu del Principat, principal objectiu i raó de ser del clúster.
 
Els tres primers projectes que es duran a terme persegueixen tres objectius clarament definits: el primer, conèixer el nou consumidor esportiu per tal que les empreses puguin adaptar la seva oferta a les noves tendències; el segon, esdevenir destí esportiu col·laborant amb el sector hoteler i les empreses per generar experiències úniques; i el tercer, desenvolupar nous productes i activitats per desestacionalitzar la demanda i incrementar el volum de negoci durant tot l’any.
 
Per al secretari d’Estat d’Esports, “amb l’anàlisi que ha fet Actua hem vist que el sector de l’esport aporta de forma directa un 8% al PIB d’Andorra, d’aquí la importància de mobilitzar el sector privat amb la creació del clúster per tal de reforçar-lo i que cada empresa hi guanyi”.
 
En aquest sentit, David Hidalgo, ha destacat que “l’Andorra Esports Clúster ha de servir a les empreses del sector de l’esport per consolidar el país com a destí esportiu desenvolupant projectes consensuats per incrementar la competitivitat de cada empresa del sector”. Per formar part del clúster, les empreses interessades es poden adreçar al correu electrònic, info@andorraesportscluster.com o posant-se en contacte amb Actua.
 
Per la seva banda, la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha recordat que “fa tres anys que vam identificar el sector de l’esport com un sector clau en l’economia d’Andorra i amb prou massa empresarial per organitzar un clúster. Avui hem assolit la privatització de l’associació, que seguirà comptant amb el suport i la col·laboració d’Actua, amb una junta directiva impulsora i diversos projectes que ja s’estan treballant”.
 
Jornada sobre noves tendències del consumidor d’esport, amb Buff i Roca Salvatella
 
En el decurs de la presentació també s’ha anunciat que el clúster organitzarà el proper 10 de desembre una jornada tècnica oberta al públic sobre el coneixement del client, amb diferents empreses líders del sector, com Buff i Roca Salvatella, entre d’altres. L’esdeveniment servirà per adquirir nous coneixements i paral·lelament se celebraran diverses sessions de treball. En breu es coneixeran més detalls de la jornada.
 
Experiència contrastada
 
Gemma Riu, gerent de l’Andorra Esports Clúster és llicenciada en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Certified International Investment Analyst per ACIIA, Post Grau en Direcció Financera per l’EUNCET (UPC), MBA per ESADE, amb especialització en finances a Fordham University (New York, EUA), i PDG per IESE. Després d’estar vuit anys en el sector bancari, el 2008 s’incorpora a un reconegut family office on realitza anàlisi d’inversions i gestió de patrimonis. En la seva darrera etapa ha exercit com a CEO a Univers Bomosa durant sis anys. Ha format part de múltiples consells d’administració i ha estat vocal de la CEA.

Article anteriorment publicat al blog d’Actua

Altres

articles