Sinergia i tecnologia, dos aspectes clau del futur SBD Esport Hub

Deu experts del camp de l’esport, salut, innovació i tecnologia han participat en la segona sessió, en format ‘on-line’, per definir el futur SBD Esport Hub, que impulsa l’Ajuntament de Sabadell amb la UAB en el marc del Hub b30. Al llarg de la sessió, anomenada Els hubs esportius, xarxes obertesels ponents han exposat els seus projectes propis i han explicat quins són els possibles desafiaments tècnics i funcions del SBD Esport Hub. Dit això, han coincidit en el fet que el projecte ha d’inserir en aspectes clau com ara la tecnologia, la innovació, les sinergies, la recerca, la rendibilitat i, en última instància, la salut dels ciutadans.

Així mateix, de la trobada es desprèn la possibilitat que el SBD Esport Hub haurà d’establir sinergies entre diversos sectors de la ciutat, ja siguin start-ups del món de l’esport, empreses i entitats inversores, centres sanitaris, com ara el Taulí, i les administracions públiques. Segons els experts, un hub es construeix a través de la unió de molts actors, si es vol aconseguir els principals objectius marcats que, en definitiva, es basen en potenciar projectes innovadors en l’esport i la salut.

La regidora l’Ajuntament de Sabadell Lourdes Ciuró ha sigut l’encarregada de donar pas a la sessió i ha explicat els motius pels quals es va crear el SBD Esport Hub. “Tant el govern municipal com Junts per Sabadell vam voler incidir en els actius de la ciutat que no acabem de lluir. El sector de l’esport és molt important a Sabadell i hem de posar-hi les eines per aconseguir millorar-lo. És per això, que hem posat en marxa aquest projecte”, ha dit.

També ha aprofitat per afirmar que la ciutat vallesana, a través de SBD Esport Hub, ha de ser “receptora de turisme i dinàmica econòmicament”. Per la seva banda, Roser Salvat, responsable del Hub b30, ha sigut la conductora de la ponència i ha donat pas a tots els experts del sector que han participat a la sessió matinal.

ELS EXPERTS EXPOSEN ELS SEUS PROPIS PROJECTES I EXPLIQUEN QUINS DESAFIAMENTS APORTA EL SBD ESPORT HUB

El primer ponent a prendre la paraula ha estat Albert Mundet, director del Barça Innovation Hub, un projecte que ja fa cinc anys que està actiu. Mundet ha explicat que l’exemple d’aquest hub es pot traslladar, “sens dubte”, al projecte de Sabadell. “A través d’obrir el coneixement de les institucions esportives i generar valor, podem arribar a molta gent”, ha dit. A més, el director del Barça Innovation Hub ha indicat que el seu programa es basa en tres grans conceptes: ser un centre de recerca i desenvolupament pel club,  tenir una innovació corporativa i ser una universitat corporativa per a fer màsters i postgraus, a través dels quals es pot compartir el coneixement de l’entitat. A més, ha recordat que l’objectiu principal d’un hub és tenir una viabilitat econòmica.

Després, ha estat el torn de Jordi Ferré, cofundador de l’empresa Next Esports. Ell s’ha referit sobretot a la importància de la tecnologia dins de l’esport, “imprescindible” de cara al futur SBD Esport Hub. L’empresa de Ferré va néixer a Silicon Valley i es tracta d’una consultora basada en la vigilància tecnològica, és a dir, en centrar la seva activitat a descobrir les tendències del sector esportiu i els actors que hi formen part, i els seus canvis sociodemogràfics i econòmics. A partir d’això, fan una anàlisi d’oportunitats per aquelles empreses que tenen un projecte en ment en aquest segment de mercat. “La tecnologia és un facilitador de necessitats identificades”, ha finalitzat Ferré.

Article publicat anteriorment a Diari de Sabadell

Altres

articles