Neix l’Andorra Esports Clúster amb la voluntat de redefinir l’experiència de la clientela

Amb vuit empreses inicials, esperen incorporar les gairebé dues-centes que formen part del sector

ESCALDES-ENGORDANYVuit empreses dedicades al sector de l'esport ja formen part de l'Andorra Esport Clúster, el primer privatitzat relacionat amb l'àrea de treball i que té l'objectiu de "millorar la competitivitat de les empreses", ha explicat la gerent de l'estructura, Gemma Riu, que anirà lligada a una nova manera de fer viure l'experiència esportiva als clients. Així, s'aconseguiria "un increment de la facturació, de la rendibilitat i de l'ocupació". La voluntat del clúster, que s'ha presentat aquest dijous a l'Espai Innovació d'Actua, és ampliar el nombre d'empreses adherides fins a arribar a les gairebé dues-centes que conformen el sector.

Tal com ha dit Riu, es duran a terme tres projectes, un per cada trimestre del 2020. El primer està enfocat a conèixer al nou consumidor esportiu, de manera que "es faciliti a les empreses l'estudi i l'adaptació de l'oferta per ser més competitius". El segon té a veure amb la voluntat d'esdevenir un destí esportiu i crear noves experiències, fita que treballarà de la mà del sector hoteler. Per últim, es buscarà desestacionalitzar la demanda, que "és difícil d'aconseguir en un país centrat en els esports d'hivern" però que, d'aconseguir-ho, Riu assegura que "podria incrementar el volum de negoci durant tot l'any, tant del sector esportiu com d'altres sectors de l'economia".

"Hi ha moltes fonts d'informació, però molt disgregades", ha afirmat el director del clúster, David Hidalgo, per això aposten per buscar "la transversalitat", de manera que "tots els actors que intervenen en l'experiència de client tinguin la informació i entenguin els hàbits i les expectatives, però també allò que encara no som capaços d'arribar a donar". Pel que fa a la desestacionalització, Hidalgo ha apuntat que "és un repte en un país com el nostre on el sector de l'esquí i de l'hivern pesa tant", ara bé, "si som capaços d'integrar tots els que formen part, podrem dissenyar-ne de noves i atractives".

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, assistent a la presentació, ha fet una lectura positiva de la iniciativa, que busca donar suport al món de l’esport. “L’impacte directe al país del sector és del 8% del PIB”, ha remarcat, entenent com un fet d’importància la tasca “d’unificar el món privat, que les empreses puguin anar en una mateixa direcció i sumar esforços”.

L'Andorra Esports Clúster és el segon que s'ha privatitzat, després de la formalització de l'ACTInn, dedicat a la innovació. La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, confia que el presentat aquest dijous pugui seguir les petjades que l'ACTInn perquè "massa crítica i projectes que s'han de resoldre com a reptes". Durant els dos primers anys Actua tindrà "una participació molt activa tant en recursos com en suport tècnic". Després, quan el projecte agafi embranzida, se centraran en projectes més concrets.

Article arteriorment publicat al Diari Ara Andorra

Anterior
Anterior

L'anàlisi del consumidor centra la primera proposta de l'Andorra Esports Clúster

Siguiente
Siguiente

Neix l’Andorra Esports Clúster