Acord entre l'AEC i b-resol per lluitar contra l'abús en l'esport

Els esportistes tindran accés a una aplicaicó per denunciar possibles casos des de l'anonimat

L’Andorra Esports Clúster (AEC) i b-resol, han signat avui un acord que permetrà oferir una aplicació als centres esportius, clubs i federacions del Principat, per a prevenir i detectar els casos d’assetjament i abús en l’esport. Aquesta aplicació estarà a l’abast de tots els esportistes dels centres esportius adscrits, el que permetrà alertar de tots aquells casos que observin o que puguin patir, i fer-ho de forma anònima.

Gemma Riu, gerent de l'AEC, ha lamentat que "l’assetjament en el món de l’esport està més present del que sembla" i que sovint "l’esportista assetjat és una víctima que, com a tal, no li és fàcil denunciar, i també perquè l’entorn que ho observa, a vegades no té eines per alertar-ho o no pot mantenir el seu anonimat".

Per la seva banda, Josep Fígols, CEO de b-resol, ha posat de manifest que "des de l’inici de la nostra activitat, la visibilització de casos ha crescut de forma molt important, i hem observat que normalment és l’entorn, els amics sobretot, qui alerta, i que en els darrers anys estem rebent molts avisos a banda del bullying, també per casos de trastorns alimentaris, ciberassetjament, abusos i tota mena de conflictes i violències".

Una app que ja tenen les escoles

Les escolas del Principat d'Andorra compten amb aquest recurs des de l'any 2017. La col·laboració entre b-resol i les 6 entitats educatives del Principat que han estat usuàries de la solució el curs escolar 2020-21 ha permès, per exemple, la detecció de 3 casos només al llarg del primer trimestre, amb un total de 87 alertes, 10 més que l’any passat.

Anterior
Anterior

La llibertat del diferent

Siguiente
Siguiente

MoraBanc Assegurances col·labora amb l'Andorra Esport Clúster per impulsar una vida saludable