Andorra mostra la capacitat d'innovació en una gran cita amb experts internacionals

Arrenca l'Andorra International Innovation Summit amb intercanvi d'experiències i desenvolupament de reptes futurs

Andorra va testar el seu nivell d'innovació a la conferència Partnerships for Leveraging Innovation Ecosystems, celebrada el 25 de novembre passat sota el marc del desenvolupament de l'Estratègia d'Innovació i Emprenedoria d'Andorra que van organitzar el Govern del principat i Andorra Recerca + Innovació (AR+I). La conferència forma part de la primera edició de l'Andorra International Innovation Summit.

La cita, a més de comprovar el nivell d'excel·lència en innovació del país, va servir per reunir experts internacionals rellevants de diferents ecosistemes d'innovació, líders a les àrees. L'objectiu va ser intercanviar experiències i debatre sobre els reptes futurs amb la idea de desenvolupar entorns competitius amb impacte a la societat.

La cita vol crear una estratègia d'innovació amb l'ajuda i l'experiència d'institucions d'Israel, Rússia o Luxemburg

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va assenyalar que l'Andorra International Innovation Summit “permet validar les línies mestres de la nostra estratègia i veure com afronten aquests ecosistemes els reptes que té el país en matèria d'innovació i emprenedoria”.

La finalitat de la cita internacional al principat és crear una estratègia d'innovació amb l'ajuda i l'experiència d'altres institucions com l'Institut d'Innovació d'Israel, l'ecosistema de Moscou o Luxemburg. "Necessitem que aquells països que fa temps que han implementat una estratègia d’innovació, que han realitzat un procés d’aprenentatge amb projectes que han tingut èxit i altres que no, comparteixin amb nosaltres la seva experiència i el seu coneixement", en opinió de Jordi Gallardo. Per al ministre andorrà, aquest coneixement ha d'ajudar a dissenyar una estratègia de país juntament amb el sector privat per atraure empreses i innovació i així poder diversificar l'economia.

Anterior
Anterior

Els clústers d'esports d'Andorra i Espanya s'uneixen per millorar la competitivitat

Siguiente
Siguiente

L'Andorra Esports Clúster ponent al MedaWeek Barcelona 2021